Home | Informatie | Algemene informatie

Een hiv-infectie verloopt bij elke persoon anders. Sommige personen merken helemaal niets, andere personen hebben griepachtige klachten die wat hardnekkiger zijn en langer aanhouden dan bij een gewone griep. Deze symptomen zijn moeheid, spierpijnen, opgezwollen lymfeklieren, koorts,.....

Na deze acute infectieperiode, seroconversie, genoemd kan een seropositief persoon nog jaren gezond blijven. Sommige krijgen enkele maanden later reeds serieuze klachten en bij anderen kan het jaren, soms zelfs meer dan tien jaar, duren voor klachten optreden.

Een voortschrijdende hiv-infectie gaat gepaard met enorme moeheid, nachtzweten, gewichtsverlies zonder duidelijke oorzaak, koorts, hardnekkige diarree,..... Wanneer je afweer zo ernstig is aangetast, dat je ziek wordt door een infectie die door een gezonde afweer normaal wordt bestreden spreekt men van 'aids'.