106

 

107

74

44

76

46

 

 

 

 

77

 

48

 

 

 

 

 

49

 

50

 

71

 

88

 

100

 

108

 

 

Home | Nieuws

HIV in de media

Het Helpcenter van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt met sluiting bedreigd. In dat centrum kon je je als homo gratis en anoniem op hiv en soa laten testen, en kreeg je ook begeleiding. 

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van volksgezondheid haalt 1,35 miljoen condooms terug die zijn uitgedeeld ter gelegenheid van de festiviteiten rond het honderdjarige bestaan van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC). Er zijn meldingen binnengekomen over condooms die poreus bleken of scheurden tijdens gebruik.

BRUSSEL - In heel de wereld vertonen de hiv- en aidscijfers een dalende trend, maar niet bij ons, zegt Vlaams parlementslid Jan Roegiers (SP.A).

Een jongeman heeft acht maanden gevangenis gekregen voor het hebben van onbeschermde seks met zijn vriendin. De Zweed is drager van het HIV-virus en had zijn vriendin niet ingelicht over zijn seropositieve status. In totaal had de Zweed seks met acht vrouwen. Geen van de vrouwen liep het virus op dat aids kan veroorzaken.

Artsen Zonder Grenzen trekt aan de alarmbel over de situatie van mensen met hiv/aids in Congo. Nog geen 15 procent van de seropositieven die baat zouden hebben bij een behandeling met aidsremmers, wordt ook effectief behandeld in het land. Dat is één van de laagste percentages ter wereld, aldus Artsen Zonder Grenzen.

een stem met een roeping: 'The voice'-kandidaat Wim Vanden Berghe zet zich in voor hiv-patienten

De gemeenteraad van Los Angeles heeft dinsdag ingestemd met een wetsvoorstel dat pornoacteurs verplicht tijdens opnames condooms te dragen.

Met de condoomverplichting wil de stad hiv en aids tegengaan Met de condoomverplichting wil de stad hiv en aids tegengaan

Soa-poli's: sorry, alleen risicogroepen

Bloedafname voor een hiv-test
Bloedafname voor een hiv-testANP

De soa-klinieken dreigen ten onder te gaan aan hun eigen succes.

Eline van Suchtelen − 17/01/12, 13:15
Rotterdamse scholieren luisteren in een roze-rood decor naar verhalen van acteurs over seks. FOTO © JÖRGEN CARIS

Jongeren die een relatie krijgen, stoppen snel met het gebruiken van condooms. Soms al na een week.

België scoort internationaal gezien niet goed op het vlak van preventie m.b.t. HIV en aids.Ook Vlaanderen moet een doeltreffender HIV-en aidsbeleid voeren. Daarom ligt vandaag in de commissie een resolutie van de meerderheidspartijen voor. "Er moet worden ingezet op meer veldwerk en sensibilisatie," aldus Vlaams parlementslid Lies Jans (N-VA).