106

 

107

74

44

76

46

 

 

 

 

77

 

48

 

 

 

 

 

49

 

50

 

71

 

88

 

100

 

108

 

 

Home | Nieuws

HIV in de media

De afgelopen twee jaar is het aantal nieuwe gevallen van hiv, het virus dat aids kan veroorzaken,  onder homomannen afgenomen.

(Belga) Het aantal nieuwe hiv-infecties is flink gedaald. Van 1997 tot 2010 is het aantal wereldwijd met ruim een vijfde (21 procent) naar 2,67 miljoen gezakt. Dat staat in het nieuwste rapport van het hiv/aids-programma van de Verenigde Naties (UNAIDS). Bijna de helft van alle zwangere hiv-vrouwen hebben geneesmiddelen gekregen, die een overdracht van het virus naar het kind moet verhinderen, luidt het in het maandag in Berlijn gepresenteerde rapport. Het aantal nieuwe infecties bij kinderen daalde naar 390.000 - in 2001 stond de teller nog op 550.000.

Het aantal aidsdoden is in de helft van het laatste decennium van 2,2 miljoen doden per jaar gezakt tot 1,8 miljoen. Vooral de betere opsporingstechnieken en aidsmedicijnen dragen ertoe bij heel wat geïnfecteerden met hiv en aids langer blijven leven. Het aantal nieuw-geïnfecteerden met hiv, het virus dat aids veroorzaakt, blijft sinds 2007 onveranderd. Dat staat te lezen in een nieuw rapport van UNAIDS dat naar aanleiding van Wereld Aidsdag in Berlijn werd voorgesteld.


World AIDS Day this year is about “Getting to Zero.” Zero New HIV Infections.

TIRUCHY: Shocking incidents of discrimination against HIV positive children by teachers of government and aided schools have come to light in the district.
According to statistics available with the Network of Network of Positive People in Tiruchy, (NPPT), about 150 children studying at schools and colleges are either the wards of HIV patients or they themselves are infected.

ALMERE - 1 December is het weer wereld Aids dag. In het kader hiervan neemt Patrique Mercier een single op waarvan de opbrengsten gaan naar het Aidsfonds.

De reden dat Patrique het nummer heeft opgenomen is omdat er nog niet veel bekend is over HIV bij het grote publiek. Er is in 10 jaar veel veranderd en de medicijnen zijn alleen maar beter geworden. Veel mensen weten dit nog niet en daardoor ontstaan er vaak onduidelijkheden waardoor HIV+ mensen vaak in een hokje geplaatst worden. 

SP-Kamerlid Ewout Irrgang en CDA-collega Kathleen Ferrier hebben gisteren namens het meerpartijeninitiatief HIV/AIDS een expositie in de Tweede Kamer geopend over het vrouwencondoom…………

Het is onderdeel van de ‘Paper Doll Campagne’ om aandacht te vragen voor het belang van het vrouwencondoom.

Zwolle - Iedereen die onbeschermd seksueel actief is (geweest) kan geïnfecteerd zijn met HIV. In het kader van Wereld Aids Dag biedt het HIV-behandelcentrum van de Isala klinieken daarom op 1 december gratis en anoniem een HIV-test aan. Ook de GGD IJsselland werkt mee aan deze actie. Voor meer informatie of het maken van een (anonieme) afspraak: bel (038) 424 44 79 of kijk op www.isala.nl/hiv.

ZWOLLE - Het aantal met HIV besmette mensen in de regio Zwolle is explosief gestegen. Dit wordt gemeld door het HIV-behandelcentrum van de Isala Klinieken in Zwolle. Van alle mensen uit deze regio die het virus hebben opgelopen weet bijna de helft er niets van. Dit percentage is vele malen hoger dan het landelijke gemiddelde in Nederland.